Saltar apartados

Jornada Geològica José Antonio Pina

 

El dia 15 de novembre de 2013 va tenir lloc la Jornada Geològica José Antonio Pina, organitzada pel Departament de Ciències de la Terra i del Medi ambient, com a reconeixement a la labor que el professor J. A. Pina ha desenvolupat al llarg de la seua dilatada carrera acadèmica.

La temàtica de la jornada va ser la Geologia de l'Embassament de l'Amadorio, a la Vila Joiosa, el recorregut de camp del qual va il·lustrar excel·lentment el mateix homenatjat.

Guiats per ell, més de 30 participants van tenir l'oportunitat de reconèixer les seqüències turbidíticas de ventalls submarins profunds d'edat Paleógeno, les roques carbonáticas formades en els marges d'Iberia durant el Cretàcic Superior, i el famós límit K-T (que separa el Cretàcic del Terciari), al que s'associa una de les majors extincions biològiques de la història de la Terra.

Amb la col·laboració del Professor Antonio Estévez, es van documentar aspectes de la Geologia Estructural de l'àrea visitada, com els espectaculars plecs angulars i la xarxa de fractures que deformen les roques del Cretàcic Superior.

El dia camp va ser fred i amb vent fort; açò, en cap moment, rebaixà l'interès dels partipantes.

Després del recorregut de camp, el temps dedicat al debat sobre els nombrosos aspectes geològics tractats va tenir lloc en la sessió de vesprada, realitzada el Restaurant La Paixareta, a Sant Vicent del Raspeig.

Com a colofó de l'esdeveniment, el director del Departament de Ciències de la Terra va lliurar el llibre de la jornada al professor J. A. Pina, a més d'un exemplar de quars magnífic oferit per Grup Mineralògic d'Alacant.

 

relleu 1

 

 

 

 

Departament Ciències de la Terra i del Medi Ambient


Universitat d'Alacant
Campus de Sant Vicent del Raspeig | 03690 | Espanya

Tel: (+34) 96 590 3552

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464