Saltar apartados

GEOGIMCANA. Pàgina principal

GEOGIMCANA ALACANT IX EDICIÓ. Dimecres 11 i 18 de març de 2020. Platja de Sant Joan-Cap de l'Horta (Alacant)

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ 

Reproducir

 

No es pot concebre l'ensenyament de la Geologia sense una dedicació important a les activitats de camp. geoyincana

La Geologia és una ciència natural, i com a tal, aconsegueix la seua màxima i millor expressió en contacte directe amb la naturalesa. Activitats com Geolodia han posat de manifest l'enorme interès que susciten entre el gran públic. D'altra banda, quan s'organitzen activitats de formació per al professorat de Biologia-Geologia, les activitats de camp són les que tenen, amb diferència, major demanda.

No obstant açò, evidenciem que les activitats de camp amb contingut geològic cada vegada són més escasses en l'ensenyament secundari. Per aquest motiu organitzem GEOGIMCANA ALACANT, dirigida específicament a estudiants de 4t de l'ESO i 1r de Batxillerat. L'objectiu és impulsar les activitats de camp geològiques en aquests nivells educatius.

El format de l'activitat consisteix en un itinerari a peu per la platja de Sant Joan i el Cap de l'Horta, amb monitors fixos en cadascuna de les parades. Es combinen parades “explicatives”, en les quals especialistes ajudaran l'alumnat a interpretar els trets geològics més característics de l'itinerari, amb altres en les quals els estudiants, en petits equips, hauran de resoldre alguns problemes i exercicis. Tampoc ens hem oblidat de complementar l'itinerari amb algunes activitats més lúdiques, perquè els participants gaudisquen d'una jornada interessant i amena.

 

 

 

 

EDICIONS ANTERIORS
Geogimcana 2018
Geogimcana 2017
Geogimcana 2015
Geogimcana 2014

 

 

 

Departament Ciències de la Terra i del Medi Ambient


Universitat d'Alacant
Campus de Sant Vicent del Raspeig | 03690 | Espanya

Tel: (+34) 96 590 3552

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464